Featured

Welcome to My New (Your Profession) Blog

Be yourself; Everyone else is already taken.

— Oscar Wilde.

This is the first post on my new blog. I’m just getting this new blog going, so stay tuned for more. Subscribe below to get notified when I post new updates.

Advertisements

TGV Cinema

Assalamualaikum hola..

HAPPY Saturday uols.. harini i nk share my happiness.. coz i dpt tickets free tgv. Dh lame jd member tgv.. byk sgt dpt rewards tau.. so, uols ape tunggu lg.. jom join member tgv.. ptg ni i nk tgk cite the origin pocong. Nanti i bg review ye. Hehehe.. okay la uols.. sampai jumpa lg.. daaa

nikah di thailand

Assalamualaikum hola…

Mesti ramai yg berminat nk tau review pasal nikah di thailand kan?

Kali ni i akan buat sedikit review tentang sorang agen nikah di thailand, name die puan wan atau lebih dikenali sebagai kak wan. i ade sorang kwn yg telah nikah di thailand dgn menggunakan khidmat dr agen tersebut. Disebabkan kwn i nikah sorok2 dr family die sebab family fafau xrestu hubungan dorg.Die pun decide utk nikah di thailand. Kwn i name Fafau(bukan name sebenar) ni org kl,suami die org kedah. Nk dipendekkan cerita,1 hari si fafau ni msg kak wan 0193768436 utk uruskan hal nikah beliau di thailand.Pakej yg ditawarkan oleh kak wan ni rm1300 lengkap semua dokumen. Apabila semuanya telah dirancangkan oleh kak wan, si fafau ni dgn pasangan die pun selamat nikah dekat thailand. tapi xtau die naik sampan ikut sungai golok atau die masuk cara sah ikut imegresen. sebab ade beberapa agen nikah di thailand ni akan gune trick utk naik sampan ke thailand ikut sungai golok. lepas selesai nikah, si fafau ni pn balik kl dgn suami die.Fafau ade msg kak wan untuk minta dokumen2 penting sebab fafau ni nk register nikah die dekat JAWI. mulenye kak wan bg respon,tunggu surat nikah dr thailand sampai baru sy akan bagitau langkah seterusnya. Dah lepas 2bulan baru si fafau ni dpt surat nikah dr thailand melalui pos.Dari hari ke hari bulan ke bulan, si fafau ni tanye kak wan tu, kak…bile sy punye surat konsulat akn dpt? kak wan ni jawab,kalau nk surat konsulat awk kene bayar lg rm200.. Whattt the fishh???!!! mula2 msg dulu cakap pakej rm1300 tu lengkap semua dh. dari A to Z. Sampai ke sudah la si fafau ni x register nikah kt Malaysia. Kesian kn nasib yg menimpa kwn i ni…dah le kene tipu dgn agen tu. Agen tu mule2 mintak fafau bankin rm200 dulu sbg deposit.balance tu fafau bg by hand dekat suami si penipu tu mase fafau sampai sempadan thailand.kalau uols nk tau, kak wan penipu ni xboleh masuk thailand pun. Die dh byk kes tipu duit org. yg terbaru ade website die dgn suami die, name http://www.safarbarakah.com uols boleh la jenguk website tu ye. lg 1 website,kak wan penipu ni mengaku diri die bekas peguam katenye. beginilah kehidupan. Xkire org Islam atau x,semua xfikir halal haram dah.asal boleh tipu duit org,selagi tu die tipu. Hati-hati la uols. Kalau jumpa la kakwan ni,langgar lari je lagi bagus.hahahaha..jahat kan i?? gurau je..Okayla.sampai sini je dpt share review pasal agen penipu ni. ingat sikit kak bang oi.. Hang kt dunia boleh lepas la duk tipu org,anaiya org…xpikiaq org carik duit byk2 dr mcmane,hang senang2 amek duit org keje xjln pn.. tunggu kt akhirat nanti balasan hampa naa…ceq dh kluaq loghat utara la pulak…jgn lupe bace review i ye uols..sorry kalau ade terkasar bahasa atau tersalah taip,sebab i excited sgt nk buat review psl ni..hahaha..okay la uols..bye ~~~

Introduce Yourself (Example Post)

This is an example post, originally published as part of Blogging University. Enroll in one of our ten programs, and start your blog right.

You’re going to publish a post today. Don’t worry about how your blog looks. Don’t worry if you haven’t given it a name yet, or you’re feeling overwhelmed. Just click the “New Post” button, and tell us why you’re here.

Why do this?

  • Because it gives new readers context. What are you about? Why should they read your blog?
  • Because it will help you focus you own ideas about your blog and what you’d like to do with it.

The post can be short or long, a personal intro to your life or a bloggy mission statement, a manifesto for the future or a simple outline of your the types of things you hope to publish.

To help you get started, here are a few questions:

  • Why are you blogging publicly, rather than keeping a personal journal?
  • What topics do you think you’ll write about?
  • Who would you love to connect with via your blog?
  • If you blog successfully throughout the next year, what would you hope to have accomplished?

You’re not locked into any of this; one of the wonderful things about blogs is how they constantly evolve as we learn, grow, and interact with one another — but it’s good to know where and why you started, and articulating your goals may just give you a few other post ideas.

Can’t think how to get started? Just write the first thing that pops into your head. Anne Lamott, author of a book on writing we love, says that you need to give yourself permission to write a “crappy first draft”. Anne makes a great point — just start writing, and worry about editing it later.

When you’re ready to publish, give your post three to five tags that describe your blog’s focus — writing, photography, fiction, parenting, food, cars, movies, sports, whatever. These tags will help others who care about your topics find you in the Reader. Make sure one of the tags is “zerotohero,” so other new bloggers can find you, too.

Create your website at WordPress.com
Get started